Casa de copii

Nevelőszülöi szolgáltatás


A nevelőszülői szolgálat és hivatás – család helyetesítő védelmet és szakellátást biztosít árva és elhagyott gyermekek számára. A befogadó család a saját háztartásában neveli a nála elhelyezett gyermekeket, állandóságot és szeretetteljes légkört teremtve gondozza, neveli és védi őket.

 

Mátyás gyermekek........

A 3 testvér 26.09.2007-én, kuratóriumi döntés alapján kihejeztük egy héderfáji református családba, ahol kiegyensúlyozotabb, harmonikusabb nevelésben lehet részük és családi környezetben nőhetnek fel.
A szociális anyuka az alapítványtól kapja a fizetést, havonta látogatjuk a gyermekeket, lelki, érzelmi és anyagi témogatást biztosítunk számukra.
A gyermekek, a család és a Lidia Otthon között szoros kapcsolat van. A gyermekek részt vesznek a gyermekotthon által szervezett táborokon, külföldi és belföldi kirándulásokon és alkalomadtán együtt ünneplünk születés napokat vagy karácsonyt és húsvétot.
A gyermekeket befogatták nagy szeretettel,  gondos nevelést biztosítanak nekik, érzelmileg, lelkileg támogatják őket, mindennapi szükségleteikre, igényeikre odafigyelnek.
A gyermekek iskolába járnak, vasárnapomként templomba és vallásórára.
Monikának saját szobája van és az iker fiúknak is külön  szobájuk van. A szobák szépen be vannak rendezve és a gyermekek az anyuka irányitásával mindig rendbe tartják azokat.
Az szülők bevonják a gyermekeket a házi és a kinti munkákba is. A gyermekek nagyon szeretnek gondoskodni a háziállatokról és a kerti munkákat is szivesen végzik.

A faluközössége is befogadta a gyermekeket, barátaik vannak a faluban és összejárnak egymáshoz.

Casa de copii

Copyright 2011 @ LAZARENUM ALAPITVANY


Website by Suciu Mihai Cosmin