Casa de copii

Napi fejlesztőközpont


Támogatjuk a szegény nagy családok hátrányos helyzetű, tanulási problémakkal kűszködő gyermekeinek iskolai oktatását.
Az iskolában nehéz helyzetben vannak a hátrányos helyzetű, sok problémával küzdő, sorozatos kudarcot átélő gyermekek. Folyamatosan segítenünk kell őket abban, hogy leküzdjék az iskolával kapcsolatos frusztrációt, ami hátráltatja őket abban, hogy képességeik szerint teljesítsenek, és meg kell tanítani nekik az elemi tanulási technikákat. A gyermekek szükségleteik szerint pszichológiai megsegítésben részesülnek, és naponta fejlesztő pedagógus segíti őket a tanulásban.


A napi fejlesztőközpontban jelenleg 4 tanuló leány van

A lányok nagyon ügyesek, beilleszkedtek, betartják az otthon szabályait, az iskolában is egyre jobbak az eredményeik, mivel nagyon ambiciósak és igyekeznek behozni a lemaradást. Úgy tűnik, jól megbirják a városi iskolát.
A román nyelvvel volt  probléma, de most már abban is haladtak. Októbertől járnak román nyelvórára a Calepinusnál, ahol nagyon jó eredményt értek el, ezenkivül hetente egyszer találkoznak egy román hölggyel, akivel a társalgást gyakorolják.
A karácsonyi műsorban is ügyeskedtek, hosszú verseket tanultak meg, igaz a képességeik sokkal jobbak mint az otthon többi lakójának.

Nagyon szeretik a Lidia otthonban, örülnek, hogy itt lakhatnak és városi iskolába járhatnak, mivel a jövőjük szempontjából ez egy nagy esély.

Casa de copii

Copyright 2011 @ LAZARENUM ALAPITVANY


Website by Suciu Mihai Cosmin